koleda

koleda

четвъртък, 30 януари 2014 г.

Бон - бон с бял шоколад и маскарпоне





            Необходими продукти / около 35 бр./

  • 350 гр. бял шоколад
  • 200 гр. маскарпоне 
  • капки ром / есенция/ 
  • филирани бадеми, кокосови стърготини /за овалване/ 
             
            Начин на приготвяне:

            Шоколадът се разтопява на водна баня и в купа се смесва с маскарпонето и няколко капки ром. Обърква се хубаво с дървена лъжица до гладък крем. Прибира се в хладилник за около 2 часа, за да се стегне добре. После се взима по малко с помоща на лъжичка и с длани се оформят топчета колкото голям лешник. В случая са оваляни в кокосови стърготини и начупени на дребно филирани бадеми. Прибират се в хладилник да се охладят добре, а също се и съхраняват така. 

2 коментара:

  1. Невероятно лесно, вкусно и красиво. Благодаря за споделената рецепта, задължително ще я изпробвам! Поздрави сърдечни! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, че намина , Ева! Поздрави и от мен!-;)

      Изтриване