koleda

koleda

вторник, 28 януари 2014 г.

Охлювчета пица





        По идея на известния италиански майстор сладкар/ пекар/  Лука Монтерзино-;). / Аз пропускам пасираната моцарела в тестото, както и не съм така прецизна в оформянето като него-;)./


        Необходими продукти:
     
        За тестото:

  • 500 гр. бяло брашно 
  • 20 гр. прясна мая
  • 200 мл. топло прясно мляко
  • 50 гр. меко масло / на стайна температура/
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 равна супена лъжица сол
         За намазване: 
  •   150 гр. гъсто пасирани домати / консерва/
  •   зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • сух риган
  • сол

          Начин на приготвяне: 

          Маята се разтваря със захарта в топлото прясно мляко и се изчаква да се активира. Добавят се останалите продукти и се замесва меко пухкаво тесто, което се покрива и се оставя да втасва, докато се удвои.


          Втасалото тесто се разточва на тънка кора, която се намазва със смес от пасирани те домати, зехтина и чесъна/ пресован/и малко сол.


          Поръсва се с риган и се навива на руло. 
          Нарязва се на охлювчета / около 1,5 см/ , които се нареждат в тавичка, покрита с хартия за печене.

          Оставят се да втасват за около час, след което се изпичат в загрята фурна на 200 гр. за около 10 минути. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар