koleda

koleda

петък, 31 януари 2014 г.

Боб яхния с бекон



         Необходими продукти:


  • 500 гр. зрял фасул
  • 200 гр. бекон, нарязан на дребно/ на кубчета/
  • 100 гр. доматено пюре
  • 1 голяма глава лук
  • 2 моркова
  • зехтин 
  • сол
  
         Начин на приготвяне: 

         Зрелият фасул се накисва във вода с лъжичка сода за една нощ. Измива се добре. 
         В тенджера се бланшират нарязаните на дребно лук и морков. Прибавя се и беконът да се позапържи леко също. Добавя се бобът, налива се вода хубаво да покрие, посолява се и се готви под капак, като от време на време се открехва леко, на умерен огън. Когато изври водата , се долива още и така, докато бобът омекне и се сгъсти. Прибавя се доматеното пюре  и се доготвя до пълно сгъстяване. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар