koleda

koleda

четвъртък, 13 март 2014 г.

Ризото със сурова наденица




            Необходими продукти:

  • 500 гр. сурова наденица
  • 250 гр. ориз
  • 1 глава лук
  • 750 - 800 мл. бульон
  • зехтин 
            Начин на приготвяне: 

            Лукът се нарязва на дребно и се бланшира с малко зехтин.Наденицата се обелва, ако позволява това, нарязва/ накъсва/ на парчета и се брибавя към лука. Задушава се за кратко, докато си промени цвета, след което се добавя и оризът. Обърква се и се оставя да се позапържи леко. Налива се горещ бульон постепенно с черпак , колкото е нужно до готовност на ориза, който трябва да остане леко " ал денте" , както по правило при приготвянето на ризото. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар