koleda

koleda

понеделник, 24 март 2014 г.

Тиквички с хрупкава коричка





             Необходими продукти:

  • 3 бр. тиквички
  • 3 яйца
  • брашно
  • смлян сух хляб 
  • сол 
  • олио за пържене

             Начин на приготвяне: 

            Тиквичките се почистват и нарязват на ивички. . Овалват се в брашно, след което се потапят в разбитите със сол яйца и накрая в смления сух хляб. Пържат се в сгорещено олио. Готови се вадят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
            Могат са се приготвят и на фурна, разбира се-;): Редят се в тавичка,покрита с хартия за печене, поливат се нежно със зехтин и се запичат.
            / В случая не го направих, но често смления сух хляб смесвам с настърган пармезан, а когато ще са и на фурна, към същата смес добавям и нарязани на дребно магданоз и чесън./ 

Няма коментари:

Публикуване на коментар