koleda

koleda

четвъртък, 6 март 2014 г.

Кюфтенца от броколи със сърце от моцарела






                 Необходими продукти:


  • 500 гр. броколи / 1 букет/
  • 1 яйце
  • 3 пълни супени лъжици смлян сух хляб или галета и още за овалване
  • 2 пълни лъжици настърган пармезан 
  • 100 - 150 гр. сирене моцарела 
  • сол, черен пипер 

                 Начин на приготвяне: 

                 Броколите се измиват, начупват на розички и бланшират във вряща подсолена вода. Отцеждат се добре и в купа се смесват със сухия хляб / галетата/ , пармезана, яйцето, малко сол и черен пипер. Омесва се. Моцарела та се нарязва на кубчета. От сместа се взима по малко, с длани се изглажда и в средата се слага по парченце моцарела. 

                Завива се и се оформя на топче. Овалва се в сух хляб или галета. 

               Готовите кюфтенца се слагат в хладилник да се охладят, след което се изпържват в загрято олио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар