koleda

koleda

сряда, 19 март 2014 г.

Шницели от кълцано пилешко месо и праз





              Поредната рецепта на Рената -;).


             Необходими продукти:
  • около 500 гр. пилешки гърди
  • 1 глава праз
  • 3 яйца
  • сол, черен пипер

             Начин на приготвяне: 
             Месото се нарязва на възможно малки късчета, празът на дребно и в купа се смесват с яйцата. Овкусявава се със солта и черния пипер и се обърква добре.

           От получената смес се взима с лъжица или черпак , взависимост от това колко големи искаме да са шницелите и се пуска в сгорещено олио. Притискат се леко отгоре и се изпържват равномерно от двете страни. Готови се вадят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
             Стават сочни и ароматни. Много апетитни! 

2 коментара:

  1. Правила съм нещо подобно с кашкавал, но с праз не ми е хрумвало, а идеята е страхотна. Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина , Наталия, станаха чудесни! Много ги харесахме! Опитайте!

      Изтриване