Рецептата за тях научих от Снежито/ Снежана Костова /, с която си хортуваме в една от кулинарните групи на фейсбук..., т.е. не само в една-;)). За да бъда напълно коректна, ще отбележа и това, че Снежи посочва фамилия Валентин и Нушка Цачеви, като автор на тази рецепта. Та при мен нещата се получиха така :
Необходими продукти:
- 200 гр. крема сирене
- 200 гр. масло
- 2 ч.чаши брашно
- 1 ампула ванилия
- кристална захар за овалване
Начин на приготвяне:
С посочените продукти се замесва гладко тесто, което се увива в кухненски найлон и се слага в хладилник за около 1 час да се охлади.
Охладеното тесто се разделя на две части и всяка една се разточва на сравнително тънка кора.
С помоща на формичка или чашка се изрязват кръгчета, които се овалват добре в захарта, след което се прегъват на две, като крайчето им се прищипва леко.
Редят се в тава, покрита с хартия за печене и се пекат в загрята фурна на 190 - 200 гр. / аз/.
изглеждат супер но искам да знам без мая ли се правят
ОтговорИзтриванеДа, Десислава, без набухвател .
ИзтриванеTolkova sum shtastliva da nameria receptata za tezi sladki! Spomniam si kak gi praveh predi godini- kogato biah uchenichka v 7-mi klas, v chas po gotvarstvo :), i sled tova vkushti, no s vremeto receptata se izgubi, az ia zabravih i taka ostanah bez neia. Sega ia otkrivam tuk i napravo mi stana milo na dushata! :)))) Blagodaria vi ot surce! Sus sigurnost shte gi pravia mnoho skoro- biaha mi liubimi!
ОтговорИзтриванеNadia, www.4goodnessbake.blogspot.com
Радвам се много, че съм успяла да ви зарадвам така! Благодаря ви и аз! Приятна вечер !
ИзтриванеТуко що направихме с майка ми. Станаха невероятни! :) Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеЧудесно, Кристина , радвам се! Стават страхотни наистина! Поздрави!
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеМаслото трябва ли да е разтопено или е достатъчно да е размекнато на стайна температура?
ОтговорИзтриванеО, не, не , Светла, нито разтопено, нито размекнато. Трябва да е студено . Нарязва се на малки парчета за улеснение и с останалите продукти се омесва на едно. Получава се много приятно бутер тесто. Опитайте!
ИзтриванеБлагодаря,ще ги направя в понеделник и ще споделя резултата!
ИзтриванеСтанаха страхотни,но много трудно ги разточих - залепнаха ми на плота. Трябва ли да се ръси с брашно? И въпреки,че ги стисках в края пак ми се отвориха. За колко време трябва да се пекат,малко ги поизгорих. Но като за първи път се справих добре.
ОтговорИзтриванеvkysni sa
ОтговорИзтриванеЗдравейте, дали ще станат балеринките с извара вместо сирене крема...
ОтговорИзтриванеЗдравейте, дали ще станат балеринките с извара вместо сирене крема...
ОтговорИзтриванеЗдравейте!
ИзтриванеМисля, че да. Не съм пробвала, но трябва да станат, да. Дори ми дадохте идея и при следващ път ще опитам с нея. По - точно с рикота, която е пасирана извара.
Много хубави дребни сладки. Ние ги наричаме = корекомки
ОтговорИзтриванесупер са👏☕🙋
ОтговорИзтриванесупер са👏☕🙋
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеМисля да ги пробвам за Великден. Ако се приберат в кутия ще издържат ли около седмица, че ми се иска да ги направя по-рано?
Благодаря!
със заквасена сметана вместо крема сирене ще станат ли
ОтговорИзтриване