koleda

koleda

събота, 8 март 2014 г.

Панирано свинско каре с лук на фурна




              Семпло и вкусно ястие. Идеята за него отново ми даде Рената , а с тази рецепта и още една за шницели / кюфтенца/ от кълцано пилешко месо и праз-;). Тя чакаща за сега, че от доста време, а напоследък и съвсем избягвам пилешкото-;)). Нооо ще, ще...

              Та тук са нужни :

  • 500 - 600 гр. свинско контрафиле
  • 5 - 6 глави лук
  • 2 яйца
  • смлян сух хляб
  • сол, риган, розмарин...
              Начин на приготвяне: 

              Месото се нарязва на тънки филийки, овкусявава със солта и подправките и се начуква. Овалва се в смления сух хляб, после в разбитите с малко сол яйца и се запържва за кратко го двете страни в олио. Вади се и се реди в тавичка. В същата мазнина се задушава лука , нарязан на полумесеци и леко посолен, след което се отцежда с решетъчна вилица и се разпределя при пържолите. Налива се малко гореща вода и се запича.
               Апетитно наистина - сочно и крехко!:)

2 коментара:

  1. Звучи много добре, а сухия хляб може ли да се замени с нещо или да се пропусне? Също така дали може да ми кажете колко тънки г/д трябва да са филийките месо? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Траяна! Да, с галета можете да го замените, каквато аз не купувам, затова си смилам винаги него и с него панирам. Иначе пържолките възможно по - тънички, около пол. см. някъде-;).

      Изтриване