koleda

koleda

сряда, 16 октомври 2013 г.

Спагети с песто от червено цвекло и бекон




           Вкъщи тя е пастата с ефекта " Уаууу"-;). По - малката ми дъщеря най - често си остава с едното " Уаууу ", а голямата пък се престрашава и дори я харесва...-;). Аз и съпругът ми определено я обичаме , заради полезността, екстравагантния цвят и наистина чудесния вкус...

           И така , ако решите да си приготвите и вие това колоритно ястие / да си доставите това удоволствие или да изненадате гости/ ще са ви необходими:


  • 300 гр. спагети 
  • 1 бр. предварително сварено цвекло
  • 1 малка глава лук
  • 30 гр. пълномаслено кисело мляко
  • 1 лъжица готварска сметана
  • 150 гр. бекон / фино нарязан/
  • зехтин
  • сол и черен пипер
      
        
         Начин на приготвяне: 
  
        
         Нарежете лука на дребно и го задушете в малко зехтин.
         Добавете цвеклото, нарязано на кубчета, овкусете и объркайте.
         Добавете малко водичка и оставете така сосчето да се готви, докато остане на мазнина/ около 10 мин. / .
         Пасирайте го. 
         Добавете сметаната и киселото мляко и объркайте добре.
         Сега сварете спагетите по указанията на опаковката / винаги " ал денте"/.
         Нарежете бекона и го позапържете/ през това врема, ако пестото е поизстинало, го затоплете за кратко/. 
         Объркайте спагетите и пестото, гарнирайте с бекона и сервирайте-;). 

Няма коментари:

Публикуване на коментар