Вкъщи тя е пастата с ефекта " Уаууу"-;). По - малката ми дъщеря най - често си остава с едното " Уаууу ", а голямата пък се престрашава и дори я харесва...-;). Аз и съпругът ми определено я обичаме , заради полезността, екстравагантния цвят и наистина чудесния вкус...
И така , ако решите да си приготвите и вие това колоритно ястие / да си доставите това удоволствие или да изненадате гости/ ще са ви необходими:
- 300 гр. спагети
- 1 бр. предварително сварено цвекло
- 1 малка глава лук
- 30 гр. пълномаслено кисело мляко
- 1 лъжица готварска сметана
- 150 гр. бекон / фино нарязан/
- зехтин
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на дребно и го задушете в малко зехтин.
Добавете цвеклото, нарязано на кубчета, овкусете и объркайте.
Добавете малко водичка и оставете така сосчето да се готви, докато остане на мазнина/ около 10 мин. / .
Пасирайте го.
Добавете сметаната и киселото мляко и объркайте добре.
Сега сварете спагетите по указанията на опаковката / винаги " ал денте"/.
Нарежете бекона и го позапържете/ през това врема, ако пестото е поизстинало, го затоплете за кратко/.
Объркайте спагетите и пестото, гарнирайте с бекона и сервирайте-;).
Няма коментари:
Публикуване на коментар