koleda

koleda

понеделник, 21 октомври 2013 г.

Киш с тиквички и риба тон





              Ей така, от чудене какво и с какво, за да задоволявам капризни деца, та многократно вече този киш с любимите тиквички и риба тон -;) . Няма нужда вероятно да пиша, колко е лесен за изпълнение, ще уточня само , че е  чудесен на вкус-;)...А и как само ухае?!!
           
               Нужните продукти за него:


  • 3 средно големи тиквички
  • 1 глава лук
  • 3 - 4 скилидки чесън
  • пресен магданоз
  • консерва риба тон от 160 гр.
  • 4 яйца
  • 4 лъжици брашно
  • 3 лъжици смлени хлебни трохи
  • 4 лъжици настърган пармезан 
  • 1 лъжичка баакпулвер 
  • сол и черен пипер
  • зехтин


                Приготвям го по следния начин:


                В малко зехтин позапържвам нарязаните на дребно лук и чесън. Добавям нарязаните на кубчета тиквички, овкусявам. Почти веднага наливам и малко водичка и оставям на котлона, докато тя се изпари, а тиквичките се задушат. 
                В купа разбивам яйцата с щипка сол, добавям натрошената с вилица риба тон , брашното, баакпулвера, пармезана, нарязания на дребно магданоз и черния пипер. 
                Към сместа добавям тиквичките и смлените хлебни трохи. Обърквам. 
                Изсипвам в намаслена и набрашнена тавичка и запичам, докато се образува приятна коричка.



              



Няма коментари:

Публикуване на коментар