Ей така, от чудене какво и с какво, за да задоволявам капризни деца, та многократно вече този киш с любимите тиквички и риба тон -;) . Няма нужда вероятно да пиша, колко е лесен за изпълнение, ще уточня само , че е чудесен на вкус-;)...А и как само ухае?!!
Нужните продукти за него:
- 3 средно големи тиквички
- 1 глава лук
- 3 - 4 скилидки чесън
- пресен магданоз
- консерва риба тон от 160 гр.
- 4 яйца
- 4 лъжици брашно
- 3 лъжици смлени хлебни трохи
- 4 лъжици настърган пармезан
- 1 лъжичка баакпулвер
- сол и черен пипер
- зехтин
Приготвям го по следния начин:
В малко зехтин позапържвам нарязаните на дребно лук и чесън. Добавям нарязаните на кубчета тиквички, овкусявам. Почти веднага наливам и малко водичка и оставям на котлона, докато тя се изпари, а тиквичките се задушат.
В купа разбивам яйцата с щипка сол, добавям натрошената с вилица риба тон , брашното, баакпулвера, пармезана, нарязания на дребно магданоз и черния пипер.
Към сместа добавям тиквичките и смлените хлебни трохи. Обърквам.
Изсипвам в намаслена и набрашнена тавичка и запичам, докато се образува приятна коричка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар