koleda

koleda

четвъртък, 12 декември 2013 г.

Гулаш от заешко месо



             Импровизирана, много вкусна заешка гозба, нещо средно между унгарски, тиролски и трентиновски гулаш, която приготвям често за най - лесно-;).

              Необходими продукти:


  • около 1 кг. заешко месо / в случая бяха само бутчета/
  • 2 глави лук
  • 2 -3 скилидки чесън
  • 2 моркова
  • 1 голяма червена чушка
  • чашка червено вино
  • 300 мл. доматено пюре
  • дафинов лист, розмарин, салвия, по лъжичка сладък червен пипер и кимион, сол
  • олио, масло

              Приготвям го така: 


             Заешкото на части поръсвам от двете страни с брашно и запържвам равномерно в малко олио с дафиновия лист, розмарина и салвията. Изваждам го и го покривам.
             В същата тенджера / моята е със солидно дъно, ниска и широка  / добавям още малко олио и бучка масло и задушавам нарязания на полумесеци лук. Прибавям и чесъна и нарязаните на дребно чушка и миркови. Като поомекнат добавям заешкото, червения пипер, кимиона и посолявам.
             След кратко угасям с виното и когато остане на сухо, добавям доматеното пюре с щипка захар. Разбърквам.
             Наливам гореща вода да покрие и под капак на най - слаб огън оставям да ври до готовност. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар