koleda

koleda

неделя, 29 декември 2013 г.

Домашно приготвени пасатели/ passatelli/ в бульон



            Те са любима храна на моите деца. С изненада открих преди време, колко е лесно да се приготвят и от тогава им ги предлагам домашни много често.

             Необходими продукти / единична доза, а при мен е винаги двойна/:

  • 250 гр. смлян сух хляб
  • 250 гр. настърган пармезан
  • 3 яйца 
  •  настъргано индийско орехче
  • черен пипер
  • 1, 5 литър бульон / сварен и прецеден/

            Начин на приготвяне:

            Посочените продукти се омесват и получената смес се събира на топка, която трябва да е сравнително мека, но не леплкава, т.е. при нужда се добавя още малко смлян хляб.

            От сместа пасателите се оформят/ пресоват/ с помоща на пресата за картофи. Начините са два - или предварително върху хартия, или направо в сложения да заври бульон.



               Готови са почти веднага, т.е. когато изплуват на повърхността. 
            
           





Няма коментари:

Публикуване на коментар