koleda

koleda

петък, 27 декември 2013 г.

Бадемово - ванилови кравайчета / kipferl/





               На Коледа вкъщи от няколко години вече не липсват, както и тази, но с малко закъснение-;)).


               Необходими продукти:

  • 250 гр. бяло брашно
  • 100 гр. бадемово брашно
  • 120 гр. масло
  • 100 гр. захар
  • 1 яйце
  • пакетче ванилия
  • пудра захар - за поръсване

               Начин на приготвяне: 

               От посочените продукти се омесва меко тесто, което се увива в кухненски найлон и се прибира в хладилник за около два часа, за да се стегне. 
               Охладеното вече тесто се разделя на четири части. Оформят се на фитилчета, които се режат на малки парченца, които пък се оформят на подкови/ кравайчета/. Редят се в тавичка, покрита с хартия за печене и се пекат в загрята фурна на 180 гр. до хубав загар, т.е. около 15 минути.




И едно почти пролетно издание :) 



Няма коментари:

Публикуване на коментар