koleda

koleda

четвъртък, 19 декември 2013 г.

Гъба кладница / pleurotus/ на фурна




            Вариант за разнообразие, за да не е обичайната панирана за тези, които обичат тази вкусна гъба-;).

            Необходими продукти:


  • гъба кладница / почистената широка част/
  • смлян сух хляб
  • настърган пармезан
  • скилидки чесън
  • пресен магданоз
  • зехтин
  • сол

             Начин на приготвяне:


             Почистената гъба се реди в тавичка, намазана със зехтин. Посолява се и се поръсва със нарязания на дребно магданоз и пресован / в случая нарязан/  чесън. Покрива се със смес от настъргания пармезан и смления сух хляб.

            Полива се нежно със зехтин и се запича. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар