koleda

koleda

неделя, 1 декември 2013 г.

Солен чийзкейк





           Това е едно елегантно и отварящо апетита предястие, а защо не и засищащо основно ястие. Практично също - от всичко на едно-;). Възможностите тук са много, в случая обаче иде реч за:


  • 250 гр. крекери
  • 200 гр. масло
  • 100 гр. печени лешници
  • 750 гр. сирене Филаделфия или друго крема - сирене
  • 250 мл. прясна, теча / не трайно консервирана/ животинска сметана
  • 2 листчета желатин
  • 150 гр. прошуто и още толкова за декорация в случая 
  • 150 гр. салата валериана за декорация 


           И така, крекерите и лешниците се смилат, маслото се разтапя и им се добавя. Обърква се и се изсипва във форма за печене с подвижен ринг. С помоща на лъжица се изглажда добре.Прибира се в хладилник, за да се охлади.

           През това време в купичка със студена вода се разтваря желанина. Прошутото се смила и в купа се смесва със сиренето. Сметаната се затопля на котлона и се сваля от огъня. Добавя и се желанина и се разбърква до пълното му разтваряне. Изсипва се в купата със сиренето и прошутото и се разбърква добре. С получения крем се покрива вече охладения блат.


           Отново се слага в хладилник, за са стегне добре, след което се декорира пожелание -;).



Няма коментари:

Публикуване на коментар