koleda

koleda

петък, 27 декември 2013 г.

Брюкселско зеле със сирене Горгонзола и орехи на фурна

 

          Чудесно предястие, гарнитура или просто основно диетично ястие -;).


          Необходими продукти:


  • около 1 кг. брюкселско зеле
  • 200 гр. сирене Горгонзола
  • 200 гр. орехови ядки
  • 2 - 3 скилидки чесън
  • 30 гр. масло 
  • шепа смлян сух хляб или галета

           Начин на приготвяне: 


          Зелето се почиства, измива и бланшира във вряща подсолена вода, след което се изцежда и премества в тавичка. Орехите и чесъна се смилат и се изсипват при зелето. Обърква се. Отгоре се разпределя равномерно сиренето , а после и маслото на бучки. Поръсва се  със смляния сух хляб или галета и се запича. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар