koleda

koleda

петък, 6 декември 2013 г.

Багет с колбас




        Ами, става за закуска, за пикник, защо не и за обяд и за вечеря, а и за празничен бюфет дори-;).

        Необходими продукти:

  • 500 гр. бяло брашно и още за доомесване
  • 300 мл. топла вода
  • 20 гр. прясна мая
  • 3 - 4 супени лъжици зехтин
  • 1 равна лъжица захар
  • 1 равна лъжица сол
  • фино нарязан колбас / в случая - варено прошуто и унгарски салам/

        Начин на приготвяне:

       
        Маята и захарта се разтварят в топлата вода, изчаква се да шупне. Добавят се солта, зехтина и брашното на части, първо обърквайки енергично с пръсти и постепенно омесвайки до меко и гладко тесто. Покрива се и се оставя да втасва, докато се удвои. 
                           

       Разделя се на две части и всяка се разточва на правоъгълна кора, върху която се редят колбасите. 



       Навива се на руло, на което се правят леки напречни разрезчета и се маже със зехтин. Оставя се да втаса.

       Поръсва се брашно и се пече на 180 - 190 гр. до готовност. 
       Това е, много вкусен става-;). 

Няма коментари:

Публикуване на коментар