koleda

koleda

сряда, 27 ноември 2013 г.

Спецатино от свинско месо и чушки




           Ммм, най си обичам, а със сигурност и не само аз, тези гозби - лесни, бързи/ тази ще ви отнеме точно един час и някакви си още 10 -15 минути-;)/,  съдържателни и вкусни, логично - консумиращи се с червено вино и нездравословно - на вечеря...-;)

           Необходими са:


  • 800 гр. свинско месо на хапки
  • 5 големи чушки
  • 250 гр. консерва белени домати
  • половин чаша бяло вино
  • 1 глава лук
  • 1 - 2 малки скилидки чесън
  • магданоз
  • розмарин
  • сол
  • зехтин

           Приготвя се така: 


           Нарязаното на хапки месо се задушава под капак със зехтин, смилидките чесън , розмарина и малко сол. Угасява се с виното, след което се добавят нарязаните чушки и домати.

           Обърква се, посолява се отново, налива се водичка, колкото да покрие и се довира на умерено слаб огън под капак.


Готово се поръсва обилно с пресен магданоз и както вече стана ясно се консумира най - често вечер  с червено вино-;).

Няма коментари:

Публикуване на коментар