Ммм, най си обичам, а със сигурност и не само аз, тези гозби - лесни, бързи/ тази ще ви отнеме точно един час и някакви си още 10 -15 минути-;)/, съдържателни и вкусни, логично - консумиращи се с червено вино и нездравословно - на вечеря...-;)
Необходими са:
- 800 гр. свинско месо на хапки
- 5 големи чушки
- 250 гр. консерва белени домати
- половин чаша бяло вино
- 1 глава лук
- 1 - 2 малки скилидки чесън
- магданоз
- розмарин
- сол
- зехтин
Приготвя се така:
Нарязаното на хапки месо се задушава под капак със зехтин, смилидките чесън , розмарина и малко сол. Угасява се с виното, след което се добавят нарязаните чушки и домати.
Обърква се, посолява се отново, налива се водичка, колкото да покрие и се довира на умерено слаб огън под капак.
Готово се поръсва обилно с пресен магданоз и както вече стана ясно се консумира най - често вечер с червено вино-;).
Обърква се, посолява се отново, налива се водичка, колкото да покрие и се довира на умерено слаб огън под капак.
Готово се поръсва обилно с пресен магданоз и както вече стана ясно се консумира най - често вечер с червено вино-;).
Няма коментари:
Публикуване на коментар