На практика те са италианските macarons/ фр./...Изтънчени и изключително богати на вкус,но и много деликатни при печенето...Внимавайте!
Необходими продукти:
- 150 гр. брашно 00
- 100 гр. пудра захар
- 100 гр. масло
- 100 гр. небелени бадеми
- аромат/ ванилия,портокалова кора/
- щипка сол
- натурален или млечен шоколад
Приготвяне:
Бадемите и захарта се смилат в блендера/ задължителна стъпка/ ,след което се омесват с останалите продукти.Получава се меко тесто, което за около час оставяме в хладилника,за да се стегне. След това от него образуваме топчета с големината на голям лешник,които редим в тавичка,покрита с хартия за печене и печем в силно загрята фурна на 160 гр. за около 15-20 минути. През това време разтопяваме шоколада на водна баня и с него ,като поизстинат ги залепваме две по две.
Няма коментари:
Публикуване на коментар