Защо пък не? Тестото ми е класическото такова за щрудел.От количеството , което замесвам , спокойно излизат два малки , или както в случая - един голям щрудел.Обикновено приготвям един сладък / класическия с ябълки / и един солен / всеки път различен, според това какво имам за разчистване в хладилника/ и така с една фурна на трапезата имаме основно ястие и десерт;).
Необходими продукти:
- 300 гр. брашно
- 100 мл. вода
- 1 яйце + 1 жълтък за намазване
- 20 мл. зехтин
- щипка сол
- 300- 400 гр. кайма
- 10 - 15 стръка аспержи
- 2- 3 моркова
- 1 стрък целина
- 1 малка главичка лук
- зехтин
Приготвяне:
С брашното, водичката, яйцето, зехтина и щипка сол замесваме гладко тесто, което оставяме в хладилника да се охлажда за времето, през което приготвяне плънката.
Задушаване лука, морковите и целината със зехтин и добавяме каймата. Осоляваме и изпържваме.
Кипваме аспержите в подсолена вода / нужни са не повече от пет минути.
Охладеното тесто разточваме на много тънка,почти прозрачна кора, върху която разпределяме плънката - каймата и аспержите. Навиваме на руло и мажем с жълтък, разбит с капки олио и прясно мляко.
Печем на 190 гр. в предварително загрята фурна до готовност.
Това е интересна рецепта. Благодаря ти, че я споделяш.
ОтговорИзтриванеРадвам се, че се харесва!
ОтговорИзтриване