koleda

koleda

вторник, 21 май 2013 г.

Хлебчета със зехтин




         

             Необходими продукти:


  • 500 гр. бяло брашно 
  • 12 гр. свежа мая
  • 250 мл. топла вода
  • 5 супени лъжици зехтин
  • 2 чаени лъжички сол
  • 1 равна лъжица захар
           
            Приготвяне:

            Маята съсзахарта се разтваря в топлата вода и се изчаква за кратко да се активира, след което се прибавят останалите продукти и брашното на части, омесвайки до меко, но гладко тесто, което се покрива и оставя на топло да втасва, докато се удвои.
            Втасалото вече тесто се оформя на хлебчета в желаната форма,които се намазват със зехтин и оставят да втасат.
            Пекат се в незагрята фурна първо на 180, а после на 190 градуса.





            Тези - все по същата рецепта, но замесени и оформени от по - голямата ми дъщеря:




         Ето и още-:) Тези оформени като кифлички, като разточени, преди да са завити, намазани със зехтин, а отгоре с прясно мляко и поръсени с мак. Чудни!!










Няма коментари:

Публикуване на коментар