koleda

koleda

петък, 24 май 2013 г.

Паста пеперуди с песто от тиквички и скариди




             Вкусна, сравнително лека и лесна за приготвяне - чудесен вариант за разнообразяване при пастата;).
           
             Нужни са/ за четири порций първо// не основно// ястие/:


  • 300 гр. паста пеперуди/ като алтернатива - фузили,трофие,спагети/
  • 2 средно големи тиквички / сурови и настъргани на ренде/
  • листа пресен босилек
  • 50 гр.орехи /при мен, а като алтернатива - кедрови ядки или бадеми/
  • 2-3 скилидки чесън
  • 70-100 гр. настърган пармезан 
  • 200 гр. скариди бейби 
  • зехтин
  • сол


               Приготвяне:


               Слагаме да се вари пастата в подсолена вода. През това време си подготвяме пестото,пасирайки заедно тиквичките,босилека,орехите, настъргания пармезан,двете скилидки чесън и зехтин и сол на вкус. Прехвърляме в дълбока купа.
               В дълбок тиган позапържваме леко скаридите със скилидка чесън и малко зехтин , след което изключваме котлона. При тях изсипваме сварената  и оцедена паста и разбъркване.
               Пастата и скаридите добавяме към пестото и объркваме .
               Готови сме! Сервираме!

Няма коментари:

Публикуване на коментар