Вкусна, сравнително лека и лесна за приготвяне - чудесен вариант за разнообразяване при пастата;).
Нужни са/ за четири порций първо// не основно// ястие/:
- 300 гр. паста пеперуди/ като алтернатива - фузили,трофие,спагети/
- 2 средно големи тиквички / сурови и настъргани на ренде/
- листа пресен босилек
- 50 гр.орехи /при мен, а като алтернатива - кедрови ядки или бадеми/
- 2-3 скилидки чесън
- 70-100 гр. настърган пармезан
- 200 гр. скариди бейби
- зехтин
- сол
Приготвяне:
Слагаме да се вари пастата в подсолена вода. През това време си подготвяме пестото,пасирайки заедно тиквичките,босилека,орехите, настъргания пармезан,двете скилидки чесън и зехтин и сол на вкус. Прехвърляме в дълбока купа.
В дълбок тиган позапържваме леко скаридите със скилидка чесън и малко зехтин , след което изключваме котлона. При тях изсипваме сварената и оцедена паста и разбъркване.
Пастата и скаридите добавяме към пестото и объркваме .
Готови сме! Сервираме!
Няма коментари:
Публикуване на коментар