koleda

koleda

понеделник, 20 май 2013 г.

Карамелизиран лук




               На теория се поднася като гарнитура към меса или също като апетито - отварящо предястие...В периоди на диета при мен често минава и за основно ястие;).Приготвя се лесно,почти на око... Аз така:

               Продукти:

  • 4 големи глави бял лук
  • 3 супени лъжици балсамов оцет
  • 1 супена лъжица мед
  • 3-4 лъжици зехтин
  • сол


               Приготвяне:

               Лука нарязвам на шайби и за много кратко позапържвам в затопленото олио.Добавям зехтина,почти веднага след това и меда и посолявам.Готов е когато започне да се карамелизира.
               Чуден става така;). На мен никога не ми е достатъчен...

Няма коментари:

Публикуване на коментар