koleda

koleda

понеделник, 20 май 2013 г.

Романьолска пиадина



       

               По произход, а и от там носи името си, от област Емилия - Романия/ Централно - Северна Италия/, но изключително обичана и популярна в цяла Италия.


               Необходими продукти:
  • 300 гр. брашно
  • 150 мл. хладка вода
  • 20 мл. зехтин
  • 1 чаена лъжичка сол 

              От посочените съставки се омесва гладко тесто, което се оставя да почине около 15 минути , след което се разделя на 4 - 5 питки, всяка от които се разточва на тънка кръгла кора.
              Изпичат се в загрят тиган с незалепващо покритие за кратко и равномерно от двете страни.
              Плънката е по желание - мортадела, сурово или варено прошуто, моцарела или друго меко сирене, зелена салата, капки зехтин...








 
     

Няма коментари:

Публикуване на коментар