Мини пица Маргарита
Приготвям често , всъщност най - често пицата в този размер,понеже се приема най - добре от моите деца - яде се с апетит и не заседява.Та, освен че я предпочитат мини, имат си и любима една.Коя? Точно тя - класическата семпла пица Маргарита!
И така, необходимите продукти :
- 1 кг. брашно
- 25 гр. свежа мая
- 600 мл. хладка вода
- 6 супени лъжици зехтин
- 1 равна супена лъжица захар
- 2 равни супени лъжици сол
- доматено пюре
- моцарела
- листа пресен босилек
Приготвяне:
Изсипваме брашното в достатъчно дълбока и удобна за работа купа и с пръсти в средата образуваме кладенче.В 200 гр. хладка вода разтваряме маята и захарта и добавяме към брашното.Сега пък в останалите 400 гр. вода разтваряме зехтина и солта и изсъпваме при брашното.Започваме да месим енергично,докато получим гладко тесто, което след това покриваме и оставяме на топло да втасва ,докато се удвои.
Готовото вече втасало тесто разточваме върху леко набрашнен плот и изрязваме нашите Маргарити в желания мини диаметър. С помоща на четка ги намазваме със зехтин, след това и с доматеното пюре.Слагаме им по парченце моцарела и по листенце босилек и ги подреждаме в тавичка, покрита с хартия за печене.
Печем в загрята фурна на 200 гр. за около 20 минути.
И още, и още...:
Тук идеята ми преди време е била да опиша единствено моята пица " Маргарита" , но с извинението, че тестото за останалите пици , които правя е все то, това място се превърна в сборен албум на петъквечерните ми пици-;). Ето го и фамозното напоследък " цвете" интерпретирано от мен:
Ново попълнение:
Няма коментари:
Публикуване на коментар