Това средиземноморско/ северно- африканско/ ястие е наистина много вкусно.Приготвя се бързо и лесно и се сервира най- често като първо и единствено ястие ,или също като гарнитура.Приготвям го по следния начин:
Необходими продукти/ за четири порций/:
- 200 гр. кус - кус/ марокански/
- 250- 300 гр. вода
- 2 малки патладжана
- 2 тиквички
- 1 голяма чушка/ червена най- често/
- 1 средно голяма глава лук
- 2 скилидки чесън
- зехтин
- сол
- лютив червен пипер
Приготвяне:
В зехтина позапържваме леко лука и чесъна и веднага след това към тях добавяме нарязаните на дребни кубчета зеленчуци.Обръщаме ги, овкусяваме със сол и лютивия червен пипер и ги остаме за около пет минути на огъня ,за да се по запържат леко.
През това време изсъпваме кус- куса в дълбока купа,а в тенджерка слагаме да заври водата с лъжичка сол и лъжица зехтин.С врялата вода поливаме кус - куса и го изчакваме да набъбне.Когато е готов, го изсипваме при зеленчуците,объркваме и сервираме.
Няма коментари:
Публикуване на коментар