Чудна и много лесна рецепта...Само за минути, без предварителна подготовка на месото,получавате крехко и изключително овкусено телешко. Опитайте и ще се уверите...!
Рецептата е на моя приятелка словакиня - Рената Ернстова, за която не спирам да съм благодарна...По този начин често приготвям и свинските пържоли сега...;).
И така:
Необходими продукти:
- 600 - 700 гр. телешки шол, нарязан на фини пържолки
- 4 големи глави лук
- 80 мл. балсамов оцет / качествен/
- зехтин
- сол
- черен пипер, розмарин, дафинов лист...
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на полумесеци и го задушаваме в зехтин в голям и достатъчно дълбок тиган или широка тенджерка, след което го го прехвърляне в отделен съд.
В същата мазнина , в която сме пържили лука, сега позапържваме за кратко от двете страни начуканите и овкусени със солта и подправките пържоли/ под капак/.
Връщаме лука в тигана при пържолките, поливаме с балсамовия оцет , покриваме с водичка и под капак на слаб огън готвим до готовност / до леко сосче/.
Няма коментари:
Публикуване на коментар