koleda

koleda

неделя, 26 май 2013 г.

Телешки пържоли с лук и балсамов оцет







                Чудна и много лесна рецепта...Само за минути, без предварителна подготовка на месото,получавате крехко и изключително овкусено телешко. Опитайте и ще се уверите...!
                Рецептата е на моя приятелка словакиня - Рената Ернстова, за която не спирам да съм благодарна...По този начин често приготвям и свинските пържоли сега...;).
                И така:

                Необходими продукти:
  • 600 - 700 гр. телешки шол, нарязан на фини пържолки
  • 4 големи глави лук
  • 80 мл. балсамов оцет / качествен/ 
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер, розмарин, дафинов лист...

                 Начин на приготвяне:

                 Нарязваме лука на полумесеци и го задушаваме в зехтин в голям и достатъчно дълбок тиган или широка тенджерка, след което го го прехвърляне в отделен съд.
                 В същата мазнина , в която сме пържили лука, сега позапържваме за кратко от двете страни начуканите и овкусени със солта и подправките пържоли/ под капак/. 
                 Връщаме лука в тигана при пържолките, поливаме с балсамовия оцет , покриваме с водичка и под капак на слаб огън готвим до готовност / до леко сосче/. 
                 

Няма коментари:

Публикуване на коментар