В сезона на аспержите сме, затова днес реших да поднеса вкусна идея с тях за късно - следобедния аперитив или за предястие също...
Необходими продукти:
- свежи аспержи
- прошуто / нарязано на фини ивици/
- 250 гр. брашно
- 150 гр. студено масло
- 50 - 60 мл. ледено студена вода
- жълтък за намазване
Приготвяне:
С брашното, маслото и студената вода бързо омесваме гладко тесто, което оставяме в хладилника поне за около един час , за да се стегне.
През това време попарваме аспержите в подсолена вода / нужни са не повече от пет минути/.
Охладеното тесто разточваме на правоъгълник , след което нарязваме на ивички.
Аспержите увиваме първо в бекон , а след това завиваме с по ивичка маслено тесто.
Нареждаме в тавичка, покрита с хартия за печене и намазваме с жълтъка,разбит с капки олио.
Печем в загрята фурна на 200 гр. до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар