koleda

koleda

събота, 25 май 2013 г.

Аспержи в прошуто и маслено тесто




          В сезона на аспержите сме, затова днес реших да поднеса вкусна идея с тях за късно - следобедния аперитив или за предястие също...
       
          Необходими продукти:

  • свежи аспержи
  • прошуто / нарязано на фини ивици/
  • 250 гр. брашно
  • 150 гр. студено масло
  • 50 - 60 мл. ледено студена вода
  • жълтък за намазване
           Приготвяне:
   
           С брашното, маслото и студената вода бързо омесваме гладко тесто, което оставяме в хладилника поне за около един час , за да се стегне.
           През това време попарваме аспержите в подсолена вода / нужни са не повече от пет минути/.
           Охладеното тесто разточваме на правоъгълник , след което нарязваме на ивички.
           Аспержите увиваме първо в бекон , а след това завиваме с по ивичка маслено тесто.
           Нареждаме в тавичка, покрита с хартия за печене и намазваме с жълтъка,разбит с капки олио.
           Печем в загрята фурна на 200 гр. до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар