Лесна, експресна, а много вкусна рецепта за...Бях готова да напиша, че е подходяща за неделното меню, както беше днес за мен, но е по - скоро за вечеря в делничните забързани дни. Отнема време точно, колкото да изпиете с кеф един аперитив-;).
Необходими продукти:
- 500 гр. контрафиле
- 300 гр. гъби / в случая ми бяха микс замразени/
- връзка пресен магданоз
- 1-2 скилидки чесън
- 1 чаша бяло вино
- 1 чаша зеленчуков бульон
- 60 гр. масло
- олио
- брашно
- сол, черен и едро смлян червен пипер
Начин на приготвяне:
Филето се измива, подсушава и нарязва на тънки филийки, които се осоляват, овкусявават и овалват в брашно/ в случая не ги овалях/. Изпържват се за кратко от двете страни в равни части олио и масло/ 30 гр. /. Угася се с половината чашка вино.
През това време в друг съд се загрява останалото масло с пресования чесън и малко сол и в него се задушават гъбите. Като им изври водичката, им се долива останалото вино. Когато изври и то , гъбките се добавят към тенджерката с пържолките, налива се бульона, поръсва се с нарязания на дребно магданоз и се остава да ври под капак, докато изври течността и останат на мазнина.
При желание преди сервиране се поръсват отново с магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар