koleda

koleda

неделя, 10 ноември 2013 г.

Свинско каре с бяло вино и гъби




              Лесна, експресна,  а много вкусна рецепта за...Бях готова да напиша, че е подходяща за неделното меню, както беше днес за мен,  но е по - скоро за вечеря в делничните забързани дни. Отнема време точно, колкото да изпиете с кеф един аперитив-;).

              Необходими продукти:

  • 500 гр. контрафиле
  • 300 гр. гъби / в случая ми бяха микс замразени/
  • връзка пресен магданоз
  • 1-2 скилидки чесън
  • 1 чаша бяло вино
  • 1 чаша зеленчуков бульон
  • 60 гр. масло
  • олио 
  • брашно
  • сол, черен и едро смлян червен пипер 

             Начин на приготвяне: 
             
             Филето се измива, подсушава и нарязва на тънки филийки, които се осоляват, овкусявават и овалват в брашно/ в случая не ги овалях/. Изпържват се за кратко от двете страни в равни части олио и масло/ 30 гр. /. Угася се с половината чашка вино.
             През това време в друг съд се загрява останалото масло с пресования чесън и малко сол  и в него се задушават гъбите. Като им изври водичката, им се долива останалото вино. Когато изври и то , гъбките се добавят към тенджерката с пържолките, налива се бульона, поръсва се с нарязания на дребно магданоз и се остава да ври под капак, докато изври течността и останат на мазнина.
              При желание преди сервиране се поръсват отново с магданоз. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар