koleda

koleda

понеделник, 25 ноември 2013 г.

Тиквени кюфтенца с изненада





                В сезона на тиквите, ако вече сте опитали всичко любимо с тях, пробвайте за разнообразие и тази по - малко популярна рецепта, видяна преди година /дали в кулинарно телевизионно предаване или в уеб - това не си спомням вече/ . Правя ги често, защото вкъщи ги харесват, т.е. две са точно ястията с тиква, към които домашните посягат - ниоки и тези кюфтенца-;).

                Необходими продукти:

  • 800 гр. тиква / грамажа на обелената сурова/
  • 80 гр. настърган пармезан
  • 90 гр. хлебни трохи / смлян сух хляб/ и още за овалване
  • 60 гр. мек кашкавал
  • 1 яйце
  • сол на вкус

                Начин на приготвяне: 

                Тиквата се почиства, нарязва на парчета, обелва се и се запича в тава, покрита с хартия за печене.Намачква се добре и в купа се смесва с пармезана, смления хляб, яйцето и солта.


             Омесва се. От получената смес се взима по - малко с ръка или с лъжица.  Притиска се леко с пръсти и в средата се слага по парченце кашкавал. Оформя се на топче, което се овалва в смлян сух хляб.


            Готовите кюфтенца се охлаждат в хладилник.


           Пържат се в добре загрято олио и веднъж готови се вадят върху кухненска хартия да се отцедят добре от мазнината. 
                
               

Няма коментари:

Публикуване на коментар