В сезона на тиквите, ако вече сте опитали всичко любимо с тях, пробвайте за разнообразие и тази по - малко популярна рецепта, видяна преди година /дали в кулинарно телевизионно предаване или в уеб - това не си спомням вече/ . Правя ги често, защото вкъщи ги харесват, т.е. две са точно ястията с тиква, към които домашните посягат - ниоки и тези кюфтенца-;).
Необходими продукти:
- 800 гр. тиква / грамажа на обелената сурова/
- 80 гр. настърган пармезан
- 90 гр. хлебни трохи / смлян сух хляб/ и още за овалване
- 60 гр. мек кашкавал
- 1 яйце
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Тиквата се почиства, нарязва на парчета, обелва се и се запича в тава, покрита с хартия за печене.Намачква се добре и в купа се смесва с пармезана, смления хляб, яйцето и солта.
Омесва се. От получената смес се взима по - малко с ръка или с лъжица. Притиска се леко с пръсти и в средата се слага по парченце кашкавал. Оформя се на топче, което се овалва в смлян сух хляб.
Готовите кюфтенца се охлаждат в хладилник.
Пържат се в добре загрято олио и веднъж готови се вадят върху кухненска хартия да се отцедят добре от мазнината.
Омесва се. От получената смес се взима по - малко с ръка или с лъжица. Притиска се леко с пръсти и в средата се слага по парченце кашкавал. Оформя се на топче, което се овалва в смлян сух хляб.
Готовите кюфтенца се охлаждат в хладилник.
Пържат се в добре загрято олио и веднъж готови се вадят върху кухненска хартия да се отцедят добре от мазнината.
Няма коментари:
Публикуване на коментар