Тази вкусна и лесна доматено - пилешка гозба ще ви отнеме точно 40 минути-;)). Уверете се, че разполагате с :
- 1- 1,100 гр. пилешко месо / на порций - при мен случая са горната част на бутчето/
- 250 гр. домати от консерва
- 1 гл. лук
- 3 - 4 скилидки чесън
- 1 морков
- 1 чашка бяло вино
- 1 чаша горещ бульон
- зехтин
- розмарин, салвия, дафинов лист, лютив червен пипер, сол
... и запретнете червръсто ръкави:
Задушете за кратко / само до омекване/ моркова, лука и чесъна в зехтин. Добавете измитото, подсушено и осолено пиле, розмарина и салвията и пипера.
Зяпържете равномерно под капак. Угасете с бялото вино. Прибавете доматите, дафиновият лист, сол и щипка захар и разбъркайте.
Разредете с бульона и сварете на слаб огън все под капак, докато изври и остане на мазнина /около 30 минути/.
Зяпържете равномерно под капак. Угасете с бялото вино. Прибавете доматите, дафиновият лист, сол и щипка захар и разбъркайте.
Разредете с бульона и сварете на слаб огън все под капак, докато изври и остане на мазнина /около 30 минути/.
Няма коментари:
Публикуване на коментар