koleda

koleda

понеделник, 18 ноември 2013 г.

Мини калцоне




           Понякога разнообразявам с тях... Семпли, лесни и вкусни..., от тестото, с което си приготвям пицата и в случая, а и най - често с пълнеж от моцарела, доматено пюре и босилек;).

             Необходими продукти:

  • 500 гр. брашно и още за доомесване 
  • 280 мл. топла вода
  • 12 гр. прясна мая
  • 4 лъжици зехтин
  • 1 равна лъжица захар
  • 2 равни лъжици сол
  • доматено пюре
  • моцарела за пица
  • босилек / при мен - нарязан на дребно, замразен/

             Начин на приготвяне: 

        
             Маята със захарта се разтварят в топлата водичка, добавят се зехтина и солта, след което и брашното на части, омесвайки до меко и гладко тесто, което се покрива и се оставя да втасва.

             Готовото втасало тесто се разделя на две питки и всяка една се разточва на дълга и тясна кора, близо до центъра на която се слага така на разстояние по лъжица от доматеното пюре, предварително нарязаната на кубчета моцарела и щипка босилек.



          Покрива се и се изрязва по този начин с помоща на обла формичка или чашка:



         Крайчетата се притискат с вилица.



          Готовите калцоне се редят в тавичка, покрита с хартия за печене и се намазват със зехтин.
                                       

       
             Пекат се на 200 градуса за 15 - 20 минути.






             
  

Няма коментари:

Публикуване на коментар