Понякога разнообразявам с тях... Семпли, лесни и вкусни..., от тестото, с което си приготвям пицата и в случая, а и най - често с пълнеж от моцарела, доматено пюре и босилек;).
Необходими продукти:
- 500 гр. брашно и още за доомесване
- 280 мл. топла вода
- 12 гр. прясна мая
- 4 лъжици зехтин
- 1 равна лъжица захар
- 2 равни лъжици сол
- доматено пюре
- моцарела за пица
- босилек / при мен - нарязан на дребно, замразен/
Начин на приготвяне:
Маята със захарта се разтварят в топлата водичка, добавят се зехтина и солта, след което и брашното на части, омесвайки до меко и гладко тесто, което се покрива и се оставя да втасва.
Готовото втасало тесто се разделя на две питки и всяка една се разточва на дълга и тясна кора, близо до центъра на която се слага така на разстояние по лъжица от доматеното пюре, предварително нарязаната на кубчета моцарела и щипка босилек.
Покрива се и се изрязва по този начин с помоща на обла формичка или чашка:
Крайчетата се притискат с вилица.
Готовите калцоне се редят в тавичка, покрита с хартия за печене и се намазват със зехтин.
Пекат се на 200 градуса за 15 - 20 минути.
Покрива се и се изрязва по този начин с помоща на обла формичка или чашка:
Крайчетата се притискат с вилица.
Готовите калцоне се редят в тавичка, покрита с хартия за печене и се намазват със зехтин.
Пекат се на 200 градуса за 15 - 20 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар